7 פריטי עיצוב חורפיים שיחממו לכם את הבית (ואת הלב)
בין אם אתם נמנים על אלו שמחכים לחורף בקוצר רוח ובין אם אתם סופרים את השניות עד שהוא ייגמר והקיץ יגיע – פריטי העיצוב האלו יהפכו את החורף שלכם לנעים וחמים!
טוענים שאוכלוסיית העולם מתחלקת לשני סוגים: אנשים שאוהבים קיץ ואנשים שאוהבים חורף. אין אמנם מחקר שמוכיח את זה אבל זה די הגיוני, לא ככה? ובכל אופן, לא משנה לאיזו קבוצה אתם משתייכים, תסכימו איתנו שבחורף אין דבר מהנה יותר מאשר שהייה בבית נעים וחמים, כשבחוץ יורד גשם והברקים מאירים את השמיים?!
איך משפיע עיצוב הפנים על תחושת החמימות בבית?
אין זה סוד שלעיצוב יש השפעה רבה ומוכחת מחקרית על האווירה הכללית בחלל, כמו גם על מצב הרוח ואפילו על תחושת הקור או החום הפיזית שאנחנו מרגישים – כאשר ככלל, ככל שהחלל מעוצב בסגנון מינימליסטי ובהיר יותר כך התחושה תהיה קרירה יותר ולהפך.
אולם, החדשות הטובות הן שכדי להפוך את הבית שלכם למקום נעים וחמים שכיף לשהות בו (גם אם אתם משתייכים לאנשי הקיץ המובהקים), לא חייבים לשבור קירות או להשקיע בשיפוץ ודי בכמה תוספות או שינויים קטנים כדי לשנות את המראה ולהעניק לבית את החמימות הרצויה.
כדי לסייע לכם במשימה, בחרנו בשבעה פריטי עיצוב שהכי מזוהים עם החורף ושהכי ‘עושים את העבודה’ בקלות (חלקם אולי יפתיעו אתכם):
-
שטיח
שטיח רך ופרוותי הוא כנראה פריט העיצוב המזוהה ביותר עם החורף ורבים אף נוהגים להוציא אותו מהארון במיוחד בעונה הקרה ולגלגל אותו חזרה עם בוא הקיץ. מבחינה מדעית יש בכך היגיון רב, שכן הרצפה הקרה מקרינה את הקור כלפי מעלה… אבל יש לכך גם היגיון מבחינה פסיכולוגית – הפרווה או הצמר שממנו עשוי השטיח מזכיר במעט שמיכה חמה או סוודר רך ונעים, מה שאסוציאטיבית גורם לנו לחוש חמימות ותחושה עוטפת.
-
אח/קמין
מאז ומתמיד הייתה האח הבוערת סמל לתחושת אינטימיות וחמימות, שלא לומר רומנטיקה…
אך אם בעבר האח הייתה מקושרת בעיקר עם צימרים או בתי כפר, הרי שבשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מכניסים אותה לביתם (ככל הנראה גם בגלל שכיום אין צורך לכרות עצים כדי להדליק אותה). אח או קמין שדולקים בימי החורף גם מחממים את החלל וגם צובעים אותו בגווני האדום-כתום של האש, מה שמשפיע מבחינה פסיכולוגית גם על תחושת החמימות שלנו.
-
מאוורר תקרה
נשמע מוזר וסותר נכון? אז זהו… שלא! מאווררי התקרה של היום מיועדים לשימוש גם בעונת החורף הקרה (באמצעות שינוי הכיוון של סיבוב הכנפיים) ולא רק בקיץ, כפי שנהוג לחשוב. ולמעשה, השימוש במאוורר התקרה בחורף גם מוסיף לאווירה, גם מסייע לחימום החלל וגם חוסך בעלויות החשמל.
מופתעים? הנה ההסבר בקצרה: מכיוון שאוויר חם עולה כלפי מעלה, השינוי של כיוון סיבוב הכנפיים נגד כיוון השעון גורם לכך שפעולת מאוורר התקרה תדחוף את האוויר החם כלפי התקרה ותוריד אותו בחזרה אליכם דרך הקירות. זאת בניגוד לסיבוב של הכנפיים עם כיוון השעון שדוחף את האוויר הקר כלפי מטה ולכן מתאים לקיץ. הסירקולציה הזו גורמת לחימום אפקטיבי יותר של החלל, מה שמאפשר הורדה של הטמפרטורה באמצעי החימום (במזגן לדוגמה) בלי להוריד את הטמפרטורה בחלל, וכתוצאה מכך – לחסוך בעלויות החשמל!
בנוסף לאפקט החימום, למאוורר התקרה יש השפעה פסיכולוגית נעימה – גם כתוצאה מהרעש הלבן שמשמיעה פעולת המאוורר (רעש לבן הוא למעשה צליל שמורכב מצלילי רקע שונים, מה שגורם לנטרול שלהם ומשרה אווירה שלווה ורגועה יותר), וגם כתוצאה מהתופסת העיצובית לחלל.
-
גוף תאורה בעיצוב וינטג’
תאורה היא אחד האספקטים המשפיעים ביותר על האווירה בחלל, וידוע כי תאורה ‘חמה’ (צבע אור על הספקטרום הצהוב) מייצרת אווירה חמימה וביתית.
אבל אם מתחשק לכם להוסיף לחלל פריט עיצובי חורפי ומושלם, בחרו בגוף תאורה בסגנון וינטג’… סגנון העיצוב הנוסטלגי הוא טרנדי מאוד בשנים האחרונות ויוסיף לאווירת המשפחתיות הנעימה והחמימה שרצויה כל כך בחורף הקר, כי מי לא אוהב להתרפק על הזיכרונות מבית סבתא?
-
כורסת קריאה
כן. קראתם נכון. לפעמים ספר טוב הוא כל מה שצריך כדי ליהנות מחורף ביתי ונעים. ואם כבר ספר טוב, אז כדאי שתהיה לכם גם כורסת קריאה מעוצבת ונוחה. כזו שנעים לשקוע לתוכה ולהפליג על כנפי הדמיון (לפחות עד שהקיץ יגיע).
-
כרבולית
לא באמת חשבתם שנדבר על כורסת קריאה (או כורסת טלוויזיה) בלי להזכיר את הכרבולית, שהיא לגמרי מתחרה ראויה על תואר פריט החורף האולטימטיבי, נכון?
-
מצעי פלנל
מצעי הפלנל הפרוותיים קצת איבדו מזוהרם בשנים האחרונות וחבל. הם נעימים, מלטפים, עוטפים ומפנקים ואם אתם שואלים אותנו – הם התוספת המושלמת לחורף ביתי. רק זהירות: הם יקשו עליכם לצאת מהמיטה.
עכשיו תתארו לעצמכם את הסיטואציה שבה אתם יושבים על כורסת הקריאה שלכם וקוראים ספר איכותי לאורה של מנורת הוינטג’ המהממת שלכם, כפות הרגליים מלטפות את השטיח ומאוורר התקרה מסתובב בזמזום נעים. נכון שכבר קצת פחות מתחשק לכם שהקיץ יגיע?
קרדיט צילום: אורי אקרמן