מיתוג נכון, חיזוק נאמנות הלקוחות, יצירת אווירה נינוחה וחיסכון משמעותי בעלויות. כל הסיבות שבגללן ממש, אבל ממש, כדאי לכם להתקין מאווררי תקרה במסעדה.

אין זה סוד שתחום המסעדנות הוא תחום מורכב שכדי להצליח בו דרוש הרבה יותר מאשר כישרון בישול, רב ככל שיהיה. בטח בעידן הנוכחי שבו התחרות גדולה והימים לא פשוטים מבחינה עסקית. כדי להרוויח או לפחות להצליח לשרוד בתחום הזה לאורך זמן נדרשת חשיבה רחבה ותכנון מדוקדק של פרמטרים רבים, שכל אחד מהם משפיע באופן משמעותי על סיכויי ההצלחה של המסעדה: החל מבניית התפריט, דרך שירות הלקוחות ועד העיצוב של המקום – הפרמטר שע”פ מחקרים רבים מוגדר כחיוני ביותר להצלחת המסעדה.

מדוע יש לעיצוב המסעדה חשיבות גדולה כל כך בהצלחתה?

ראשית יש לזכור שהעיצוב של המקום, בדיוק כמו בכל עסק אחר, משפיע באופן ישיר על חוויית הלקוח ובעקיפין על הסכום שהוא יוציא. אבל, כאשר מדברים על מסעדות יש לעיצוב חשיבות רבה אף יותר, שכן עיצוב נכון משפיע באופן ישיר על הפונקציונאליות של ניהול המקום וכתוצאה מכך – חוסך לבעל המסעדה המון כסף!

על פי מחקר שנערך באוניברסיטת מיזורי-קנזס סיטי, אנשים בוחרים באיזו מסעדה לשבת על סמך סיבות רגשיות יותר מאשר על סמך סיבות פרקטיות כמו מיקום או איכות המנות. ויש בזה לא מעט היגיון, שהרי בסופו של דבר אנשים מגיעים למסעדה גם כדי לאכול אוכל טוב, אבל בעיקר כדי לבלות וליהנות מאווירה נעימה ונינוחה ואת אלו מספקים השירות והעיצוב. מסעדה שמעוצבת בסגנון שמעניק לה אווירה מזמינה ונעימה (ללא קשר אם המסעדה ממותגת כמסעדת יוקרה או כמסעדה ביתית), תמשוך אליה לקוחות רבים יותר, תעניק להם אווירה של שייכות ותגרום לכך שהם יחזרו אליה שוב ושוב.

אבל במסעדות יש פרמטר נוסף שמשפיע מאוד על החוויה של הלקוחות והוא: הטמפרטורה ואיכות האוויר בחלל המסעדה ובשטחים החיצוניים שלה. מסעדה נעימה שיש בה אוויר נקי ולא אוויר חנוק, לח ומלא ריחות בישול, היא מסעדה שתגרום ללקוחותיה להרגיש בה נוח יותר ולכן גם להישאר בה זמן רב יותר ולהזמין יותר. לעומת זאת, מסעדה שאיכות האוויר בה נמוכה ושהטמפרטורה בה לא מאוזנת, תגרום לתחושת מחנק בקרב הלקוחות, מה שכמובן יגרום להם לקצר את השהות בה ולהעדיף בפעם הבאה מסעדה אחרת.

מאוורר תקרה למסעדות

מה הקשר של כל זה למאווררי תקרה?

טוב ששאלתם. מחקרים שונים שנעשו בתקופה האחרונה ובחנו את השפעת הפרמטרים השונים על סיכויי ההצלחה של המסעדה, מעידים על כך שהתקנת מאווררי תקרה בחלל הפנימי ובחלל החיצוני של המסעדה משפיעה לטובה גם על חוויית הלקוח וגם על ניהול ההוצאות של בעל המסעדה:

מראה עדכני ומזמין

בזכות המגוון העצום של סגנונות העיצוב השונים, הפכו בשנים האחרונות מאווררי התקרה לפריט טרנדי ואופנתי מאוד. מכיוון שגם תחום הקולינריה מושפע מאוד ממגמות ומטרנדים, הרי ששילוב של מאוורר תקרה בעיצוב התואם את סגנון העיצוב הכללי של המסעדה ואת האווירה שאותה רוצים ליצור, יחזק את המיתוג שלה וימשוך אליה לקוחות חדשים.

 חיזוק תחושת השייכות

במשך שנים סבלו מאווררי התקרה מתדמית מיושנת קמעה, אבל בהקשר של מסעדות יש לכך דווקא יתרון, בפרט בהתייחס לעובדה שמאווררי התקרה של היום מפותחים מאוד מבחינה טכנולוגית ועיצובית.

הסיבה ליתרון הזה נעוצה בכך שמבחינות פסיכולוגיות רבות אוכל הוא עניין רגשי שמתקשר לרוב לזיכרונות ילדות ומעורר תחושה נוסטלגית נעימה, ממש בדומה להקשר האסוציאטיבי שיש לפריטי וינטג’ שונים ובהם גם מאוורר התקרה. לכן, שילוב של מאוורר תקרה כחלק מעיצוב המסעדה ישלים את האווירה ויחזק את תחושת הנינוחות והשייכות של הסועדים בה.

“רעש לבן”

פעולת מאוורר התקרה היא שקטה מאוד מצד אחד, אך יוצרת “רעש לבן” – רעש ש”לוכד” את רעשי הרקע ומנטרל אותם, ובכך על פי מחקרים שונים יוצר אפקט מרגיע

מכיוון שבמסעדה יש באופן טבעי בליל רב של קולות ורעשים, הרעש הלבן יסייע בנטרול שלהם ובכך יגביר את תחושת הנינוחות של הסועדים.

טמפרטורה אחידה בכל אזורי המסעדה

אחד האתגרים המורכבים ביותר שאיתם מתמודדים בעלי המסעדות הוא אחידות הטמפרטורה בכל אזורי המסעדה.

את מערכת מיזוג האוויר ניתן אמנם לכוון לטמפרטורה האידיאלית בהתאם למזג האוויר שבחוץ, אבל התחושה של הסועדים תשתנה ביחס למיקום השולחן שלהם. כך למשל הטמפרטורה שירגישו סועדים בשולחן שממוקם מתחת לפתח האוורור, תהיה נמוכה משמעותית מאשר הטמפרטורה שירגישו סועדים שהשולחן שלהם ממוקם קרוב למטבח או לדלת הכניסה (שנפתחת ונסגרת בתדירות גבוהה).

מאווררי תקרה מבחינה זו הם פתרון מעולה, שכן הם מפזרים את האוויר באופן אחיד ובכך מנטרלים את הבדלי הטמפרטורה בין האזורים השונים, ויוצרים תחושה נעימה ואחידה בכל רחבי המסעדה.

חיסכון בחשמל

על פי מכון ENERGY STAR, מסעדות צורכות פי 2.5 אנרגיה בכל מ”ר, ביחס לעסקים מסחריים אחרים, כשרוב האנרגיה העודפת נובעת כתוצאה מהחום שנפלט מהמטבח במהלך הבישול. מכיוון שהאוויר החם משפיע על הטמפרטורה ברחבי המסעדה, בעלי המקום מכוונים את מערכת המיזוג לטמפרטורה נמוכה יותר, מה שמגדיל משמעותית את צריכת החשמל.

מכיוון שמאוורר התקרה מפזר את האוויר בחלל, הפעלתו במקביל למיזוג האוויר תאפשר להעלות את טמפרטורת המיזוג ובכך להקטין את צריכת החשמל בכ-30%! עבור מסעדות שפתוחות שעות רבות, מדובר בחיסכון משמעותי ביותר.

משב אוויר נעים בימים החמים

גם להתקנת מאווררי תקרה ייעודיים בחלל החיצוני של המסעדה, יש יתרון רב, בעיקר בימי הקיץ החמים והלחים. פעולת המאוורר תיצור עבור הסועדים משב רוח נעים ותנדף את הזיעה, מה שינעים להם את הישיבה. אבל זה לא הכל…

הרחקת מעופפים

להתקנת מאוורר תקרה בשטח החיצוני של המסעדה יש יתרון משמעותי נוסף, שלא רבים מודעים לו: הרחקת מעופפים. החום והלחות של הקיץ, יחד עם ריחות האוכל, מושכים אל הסועדים מעופפים מציקים שעלולים לפגוע מאוד בחוויית הלקוח. ובדיוק את הבעיה הזו יכולים מאווררי התקרה לפתור! משב הרוח שנוצר מהתנועה הסיבובית של כנפי המאוורר מרחיקים את המעופפים הקטנים, שמשקלם נמוך מידי, ובכך מונעים את הטרדה הקייצית המוכרת.

עכשיו, כשהתפאורה והאווירה מושלמת – אפשר ליהנות מהאוכל!

אודות הכותב
ג'וש האוזר
ג'וש האוזר

האיש מאחורי המותגים המובילים של קבוצת טכנולייט – ג’וש האוזר, אוהב את הטבע, משתדל לטייל בעולם ולגלוש בגבעות שלג אינסופיות ומאמין גדול בניצול מקסימלי ומעוצב של המשאב האנרגטי. “הטבע הוא עבורי מקור השראה בלתי נדלה והמאווררים שלנו מוכיחים זאת”.